Opsigelse på grund af manglende samarbejdsvilje

Oplever arbejdsgiver, at der er problemer med en bestemt medarbejders adfærd, fordi medarbejderen ikke kan eller vil samarbejde med sine kolleger og sin forestående, kan det, som beskrevet i afsnit 1.2.2.2 ovenfor ofte begrunde en opsigelse, hvis medarbejderen ikke er i stand til at forbedre sine samarbejdsevner.

Signalerer medarbejderen derimod klart over for arbejdsgiver, at medarbejderen ikke har i sinde at samarbejde med den pågældende kollega eller leder, uanset om der så er politiske, religiøse eller personlige årsager hertil.

Uanset hvad årsagen til nægtelsen er, vil arbejdsgiver i denne situation kunne bortvise medarbejderen for den manglende samarbejdsvilje, hvis det er helt sikkert, at det er den pågældende medarbejder, der er skyld i problemerne.

Er begge medarbejdere lige gode om det, kan det efter omstændighederne være nødvendigt at sanktionere begge medarbejdere enten ved opsigelse eller bortvisning.

Inden man skrider til opsigelse eller bortvisning, er det dog en god idé at undersøge, om samarbejdsproblemer vil kunne afhjælpes, ved at man omplacerer en eller flere medarbejdere, så de ikke længere skal samarbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *